C.B.T


פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית

?מהו טיפול קוגניטיבי התנהגותי 


פסיכותרפיה הוא טיפול באמצעות דיבור. השפה ככלי תקשורת העוזר לנו לארגן את המחשבות שלנו ואת הרגשות שלנו. 
פסיכותרפיה הוא טיפול שבו חשוב הקשר בין המטפל למטופל ודרך השפה והתקשורת ביניהם מתבצע עיבוד התכנים הקוגניטיביים והרגשיים של המטופל סביב משברי חיים או קשיים בהם הוא נתקל.
CBT = Cognitive Behavioral Therapy
בפסיכולוגיה התאוריה ההתנהגותית – קוגניטיבית , מבוססת על ההנחה הכללית שהתנהגותו של האדם ושליטה במחשבותיו היא תופעה נלמדת.  
בהתאם לגישה זו, קשיים נפשיים ורגשיים הינם תוצר של מחשבות ואמונות ליבה מוטעות ושל התנהגויות שאינן מועילות.
 מטרת הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוא איתור ותיקון דפוסי החשיבה ופיתוח רפרטואר של התנהגויות מסתגלות יותר.

צור קשר

 ?למי הטיפול מתאים


מתי פונים לטיפול?
כולנו חווים במהלך החיים קשיים, תקופות פחות נעימות יותר מלחיצות, משברים ועוד. רבים מאיתנו חשים לפעמים מצוקה, חרדה, עצבות או תחושת חוסר אונים ולא יודעים כיצד להתמודד עם "משימות החיים" – האם זאת סיבה מספיק טובה כדי לפנות לטיפול?
לחוות קושי זה טבעי ואנושי, אך כאשר הקושי או החוויה נמשכים זמן ממושך, פוגעים בתפקוד היומיומי שלנו, הבעיה משתלטת ואנו מרגישים חסרי אונים– אז אני יודע שאני צריך לפנות לעזרה מקצועית. יש להתייחס לבעיות רגשיות או נפשיות כמו לכל בעיה גופנית אחרת. כשיש לי דלקת, שפעת או כאב גב ברור מאליו שאפנה לרופא. למה זה לא כך כשמדובר בתחלואה של הנפש? רבים מתייחסים לטיפול הרגשי או הנפשי כאל מותרות, אך האמת היא שזאת תחלואה כמו כל בעיה גופנית כואבת אחרת, ויש לכך טיפול! הכאב הנפשי לא עובר ככה סתם כמו שכאב גב אם לא נטפל בו יחמיר.

לגבי ילדים: ילדים פעמים רבות נוטים לסטות מהמסלול ההתפתחות הרגשית התקין כשזה קורה ניתן לזהות את המצוקה והקושי אצל הילד. פעמים רבות נראה כי הדבר משפיע על תפקודו בבית, בבית הספר, עם חברים. כאשר המצוקה הולכת ומחמירה או ממושכת – יש לפנות לעזרה מקצועית. ילדים מצויים בשלב רכישת מיומנויות וכישורים, הם בונים בתקופת הילדות והנערות את זהותם, את כוחותיהם ולכן בשלב זה ניתן לסייע להם להשיב את ההתפתחות למסלול התקין. טיפול בגיל הצעיר מונע בעיות קשות יותר בעתיד.
הטיפול מיועד לילדים ובני נוער ש:
 חווים דיכאון ושינויים במצבי הרוח
 חווים חרדה או פוביה ספציפית המעיבה על חייהם
 ילדים ובני נוער שסובלים מחוסר איזון בוויסות רגשי וחווים למשל התקפי זעם
 ילדים ובני נוער עם התנהגות לא מסתגלת או מרדנית או בעיות התנהגות 
 ילדים ובני נוער שחווים קשיים חברתיים
 בעלי הפרעת קשב וריכוז, אימפולסיביים
 ילדים ובני נוער שמרטיבים או מצטאים


BUY NOW
 יתרונות הגישה הקוגניטיבית התנהגותית

יעילות: CBT הינו הטיפול היחיד שהוכח מחקרית כעוזר במספר בעיות כגון: חרדה, דיכאון, פוביות , מתח, הפרעות אובססיביות, הפרעת פוסט טראומה, בעיות התנהגות , הפרעת קשב וריכוז ועוד.
בגישה זו עסוקים בעיקר בהווה ובעתיד. הסיבה להופעת הסימפטומים (מה קרה בעבר שהביא אותי ל..) אינה עיקרית כמו בטיפול הדינמי אלא כיצד אנו יכולים להיפטר מהסימפטומים שממילא קיימים היום. 

הטיפול הינו קצר מועד ונע בין כמה חודשים ועד שנה. הטיפולים הקוגניטיביים התנהגותיים ממוקדי מטרה. לכן תוך זמן קצר יחסית ומספר מפגשים קטן ניתן להגיע לשיפור של ממש באיכות החיים. עם זאת, חשוב לציין כי קיימים גם טיפולים ממוקדים ארוכי טווח ומשך הטיפול מותאם אישית לצרכי המטופל

 שקיפות: דבר נוסף שמאפיין את הגישה היא: דיאלוג ב"גובה העיניים" בין המטפל למטופל. במסגרת דיאלוג זה המטופל לומד ומבין את הבעיה, שותף בתכנון הטיפול ומתרגל מיומנויות חדשות בין פגישה לפגישה. הגדרות היעדים, הדרך להשגתם והעבודה עצמה הם עבודה קשה ומשותפת של המטפל והמטופל. המאמץ המשותף מאפשר תחושת שליטה והצלחה.

מה מיוחד בטיפול 
?CBT

הגישה עוזרת בשיפור איכות החיים של המטופל, בהתנהלותו, בביצועיו ובתחושת הרווחה הכללית שלו. היא מעניקה כלים ומיומנויות מדויקות ומותאמות אישית להתמודדויות השונות.

הגישה ההתנהגותית קוגניטיבית משלבת כלים רגשיים, מחשבתיים והתנהגותיים- שמטרתם לשנות את דפוסי ההתנהגות שלמדנו והורגלנו להתנהג לפיהם, ואת הכלים הקוגניטיביים (חשיבתיים) שנועדו ללמד את המטופל לזהות את המחשבות הלא רציונליות ולשנותם למחשבות רציונליות – דבר שגורם גם לרגשותיו להשתנות בהתאם.
  בעיקרו של הטיפול עומד הרעיון כי האירוע אינו הגורם לתגובה שלנו, אלא המחשבה הלא-רציונלית שעולה בעקבות האירוע היא זאת שגורמת לרגש מסוים לעלות ומשם גורמת להתנהגות מסיימת. ולכן הטיפול עוסק בניסיון לשנות את דפוסי החשיבה על מנת לתקן את דפוסי ההתנהגות ולאזן את הרגשות.


?כיצד הטיפול עובד 

בטיפול התנהגותי קוגניטיבי עובדים עם המטופל "בגובה העיניים" ולכן כחלק בלתי נפרד מהטיפול המטפל מסביר למטופל על הבעיה שלו, את מנגנון "ההישרדות" שלו, וכיצד אפשר לעזור לו (חלק זה נקרא חלק פסיכו-חינוכי). המטופל כבר מההתחלה מבין "מה לא בסדר" מה לא עובד או מה לא מאוזן, מבין את עצמו , את רגשותיו, את מחשבותיו  ואת התנהגותו. 
כחלק ממדיניות "גובה העיניים" המטפל והמטופל  מציבים ביחד מטרות ברורות ומדויקות. המטפל והמטופל מגיעים למטרה ספציפית שאותה המטופל רוצה לשנות ועליה עובדים בפגישות הטיפוליות .
בטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי יש גם "שעורי בית" - חלק חשוב מאוד שכן חלק מהעבודה של המטופל הוא התמדה, הטמעה ליצירת  שינויב תהליכי חשיבה, ובדפוסי התנהגות ולכן חשובה גם חשיפה בזמן אמת.
טיפול התנהגותי קוגניטיבי מצריך מהמטופל שיתוף פעולה מלא ורצון להשקיע גם מחוץ לשעה הטיפולית.

צור קשר

קבוצות לפיתוח מיומנויות חברתיות

בקליניקה מתקיימות קבוצות אינטימיות לפיתוח מיומנויות חברתיות.
הקבוצות קטנות ומחולקות על פי שכבות גיל.
בקבוצות הילדים לומדים, מתרגלים ומתאמנים  במיומנויות חברתיות עד להטמעה ויישום הדברים.
הקבוצות מלוות בהדרכת הורים.

הדרכת הורים

חיבור בין הטיפול לבין הסביבה הטבעית של הילד.
  1. שירותי הדרכת הורים, הכוללת הדרכה, ייעוץ וליווי.
  2. לווי וייעוץ במערכת החינוך בעת הצורך. 
  3. כיוון שאני מאמינה (והגישה הקוגניטיבית התנהגותית) כי לסביבה השפעה רבה על הילד והתנהגותו הטיפול הפרטני ילווה בהדרכת הורים צמודה לטיפול.
הילד זקוק לתמיכת הסביבה על מנת לחולל שינוי.

טיפול רגשי פרטני

מתחילים בקביעת פגישת הערכה עם ההורים בה אנו ממפים את הבעיה, ממה היא נובעת וכיצד אפשר לפתור אותה. 
לאחר מכן אנו בונים תכנית טיפולית אישית לילד, המותאמת לילד על פי צרכיו, חוזקותיו ותחומי העניין שלו.
 התכנית תותאם גם לאופי המשפחה וצרכיה...
Share by: